top of page
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΜΥΡΤΟ.jpg

Η εικαστικός Μυρτώ Βουνάτσου έχει ως κύριο πεδίο της έρευνας της τις βίντεο-εγκαταστάσεις, την βίντεο/ψηφιακή τέχνη & την new media art. ΜFA Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (διατμηματικό Α.Σ.Κ.Τ. & Ε.Μ.Π. Αθηνών, 1998-2000). Πτυχίο Ζωγραφικής Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών (1992-1998 με άριστα, με Καθ. Ν. Κεσσανλή). Πτυχίο Παιδαγωγικού τμήματος, Α.Π.Θ (1987-1991, με άριστα). Φοίτησε στο τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της Σ.Κ.Τ. Βερολίνου (με Καθ. M. Wedder). Παρακολούθησε μαθήματα στο Παν/μιο της Κεντρικής Αγγλίας του Bermingham στο Τμήμα του Hogeschool Rotterdam & Omstreken στην Ολλανδία (1999).  Εργάζεται ως Συνεργάτης στο Προπτυχιακό (2003-2021) και στο Π.Μ.Σ. "Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά" (2015-2019), Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΠΑΔΑ.

https://myrsinivounatsou.com/

επικοινωνία:

e mail: myvou@uniwa.gr

κιν. : 6944417886

ΣΤΕΛΙΟΣ.jpg

https://sdexis.webpages.auth.gr/

επικοινωνία:

e mail: sdexis@yahoo.gr

κιν. : 6944807541

Ο εικαστικός Στέλιος Ντεξής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Ψηφιακά μέσα και Ψηφιακός Σχεδιασμός”. Έχει ως κύριο πεδίο της έρευνας του τις βίντεο-εγκαταστάσεις, την βίντεο/ψηφιακή τέχνη & την new media art. Πτυχίο Ζωγραφικής Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Α.Π.Θ. (1984-1989). MFA Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Ε.Μ.Π. Αθηνών, 1998-2000). Διετέλεσε καθηγητής στο ΠΜΣ “Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικών Μέσων και Κινούμενων Γραφικών» του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΠΑΔΑ (2015-2019). 

Η Μυρτώ Βουνάτσου & ο Στέλιος Ντεξής  συνεργάζονται καλλιτεχνικά από το 1999. Έργα τους έχουν δημοσιευτεί σε πολλούς καταλόγους εκθέσεων ενώ κάποιες από τις ταινίες τους προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ1-ΕΤ3 και σε μορφή streaming video στο ιντερνέτ. Έχουν διακριθεί σε πολλά φεστιβάλ για την δημιουργία ταινιών videoart και εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ.

 

Ενδεικτικές τους Εκθέσεις:  

2021 Art group projects Thessaloniki, Trento Art Festival, 1ο  φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ιταλία αμιγώς ψηφιακό, https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4750130/art-group-projects-thessaloniki?fbclid=IwAR0IxfOlTGO92uZp3rDreZC7NfhkZFr_O7tVQ1P0d-aD3d52xQs4Cm9weSg
2018 Ατομικές στο 1ο, 2ο,3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο, Πρέβεζα, (Πινακοθήκη Μόραλη).

2001 Ατομική, Γκαλερί Unlimited, Αθήνα

2021  Art group projects Thessaloniki, Trento Art Festival, 1ο  φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, Ιταλία.

2019  Video Art Μηδέν-Βιντεοτόποι-αφιέρωμα στην Σύγχρονη Βιντεοτέχνη, MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Θεσ/νίκη

2016-2019  1η, 2η,  3η & 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, ΔΕΘ, Ελλάδα.

2018-2019  Festival TILT platform, Κτίριο Beau Rivage, Ακτή Λουτρακίου, Ελλάδα.

2017  13o Athens Digital Arts Festival, Αθήνα.

2017 Έκθεση “HOMO UTOPICUS IN CRISIS”. Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

2016  ORANGE WATER Contemporary Art Festival-«Fata Morgana» Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Ελλάδα.

2015  International Art Exhibition Japan 2015, Municipal Art Center, Ιαπωνία (Βραβείο Excellent Prize).

         -Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design & Space, Πράγα,

2008  1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης “Διαδρομές”, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μονή Λαζαριστών.

2002  43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, e-magic:cyber Media event.

2001  International Festival-Video Project “Call MeSarajevo”, Μουσείο Sarajevo Assassination», Σερβία.

         -Recontres Video, Imagepassages, International Video & Multimedia Festival, Annecy, Γαλλία.

1996-1997 Germination 9–European Projects for Young Artists, Κάστρο Πράγας, Villa Arson-Νίκαια (Γαλλία), Tutesaal Λουξεμβούργο.

ΕΡΙΚΑ.jpg

Η Έρικα Αθανασίου είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, οικονομολόγος. Έχει πτυχίο «Οργάνωσης και Διοίκησης Έπιχειρήσεων» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ, Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά», καθώς και πτυχίο ακορντεόν. Βιβλία της κυκλοφορούν από

τις εκδόσεις «Κέδρος» και «Iason Books», ενώ διηγήματά της συμπεριλαμβάνονται σε πολλές συλλογικές εκδόσεις, καθώς και σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Το βιβλίο της (σε συνεργασία με την αείμνηστη Κίρα Σίνου) «Στο σταυρο…δρόμι της

ημισελήνου», ήταν υποψήφιο για κρατικό βραβείο. Το βιβλίο της «Στοιχειωμένα Θεμέλια» έχει γίνει θεατρική παράσταση, ενώ το βιβλίο «Η Καταραμένη βρύση» είχε διακριθεί για συμμετοχή στο pitching lab του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ολυμπίας, για παιδιά και νέους. Το θεατρικό της έργο «Έκρηκτικές Γεύσεις» έχει πάρει έπαινο από την Ένωση Σεναριογράφων Έλλάδας.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας και συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών.

Έίναι Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Ν.Α. Έυρώπης, Μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας) του Σωματείου Συγγραφέων για την ενίσχυση του παιδικού βιβλίου "Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά", Μέλος του Κύκλου του Έλληνικού Παιδικού Βιβλίου ( Μέλους της Διεθνούς Οργάνωσης IBBY), Μέλος της Έλληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ.jpg

Η Χριστίνα Ζαχοπούλου είναι αρχισυντάκτρια στον Τομέα Φωτορεπορτάζ και Βίντεο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ), ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στις "Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα" και μετέπειτα στη "Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων" της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Η αγάπη της για την Εικόνα την οδήγησε και σ' ένα ακόμη μεταπτυχιακό, του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΠΑΔΑ, την "Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά".

Στο χώρο της εκπαίδευσης, έχει εργαστεί σαν εργαστηριακή συνεργάτιδα στο ΤΕΙ Αθήνας (2003-2011) καθώς επίσης  σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ-ΚΕΚ. Έχει λάβει μέρος σε επιτροπές εξετάσεων του ΟΕΕΚ για πολλά χρόνια και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Καλλιτεχνικά της έργα (φωτογραφίες, βίντεο και βίντεο-εγκαταστάσεις) έχουν παρουσιαστεί και διακριθεί σε Biennales και Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί κατά καιρούς με κύριο αντικείμενο το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Εργάζεται για πολλά χρόνια επάνω σε ερευνητικά προγράμ-ματα για το «φωτογραφικό αναλφαβητισμό» και το “photo-trafficking”  στη χώρα μας. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και Φωτογραφικούς Οργανισμούς.

Είναι δημιουργός τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ για την εκστρατεία κατά του καρκίνου για λογαριασμό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) καθώς επίσης και σύμβουλος Διεύθυνσης Φωτογραφίας του διαδικτυακού καναλιού της ΕΑΕ.

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια με αντικείμενο τη Δημοσιογραφία αλλά και την Εικόνα στην Εκπαίδευση.

Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), καθώς και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων (Ο ΦΟΙΒΟΣ).

χαρισσ.jpg

Ο Χάρης Ακριβιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών τους ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας.  Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πρόγραμμα: «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά», στο  Π.Α.Δ.Α.

Εργάζεται επαγγελματικά από το 1992 ως φωτορεπόρτερ  κι έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους  Πολιτιστικούς Οργανισμούς της  χώρας, κα. σε φωτογραφία και βίντεο. Για σειρά ετών συνεργάστηκε με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ενώ φωτογραφίες του συμπεριλαμβάνονται σε πολλά λευκώματα, βιβλία και δισκογραφίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει έφορος και τακτικός καθηγητής σεμιναρίων της Φωτογραφικής Τέχνης επί σειρά ετών στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, ενώ έχει διδάξει και σε ιδιωτικά ΙΕΚ.  Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), καθώς και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων (Ο ΦΟΙΒΟΣ).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και biennales στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας ήταν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Από τότε ακολούθησαν κι άλλες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το  2016 συμμετείχε με ατομική έκθεση φωτογραφίας καθώς και με  ταινία μικρού μήκους (stop-motion) στο 1ο φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο στην Πρέβεζα. Συμμετείχε επίσης με το έργο "Ατέρμονη πορεία" (βίντεο-εγκατάσταση) στην έκθεση "Δρόμοι επιβίωσης" της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, που παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό  χώρο της Βουλής των Ελλήνων (Ιούλιος - Νοέμβριος 2016) και στη συνέχεια στο Ευρωκοινοβούλιο τον προσεχή Μάιο. Ενώ το 2017 συμμετείχε από κοινού με τη Χρ. Ζαχοπούλου στη διαδραστική βιντεο-εγκατάσταση με το έργο «Me or less-Mirrorless» με την ομάδα VLAVES, στη 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

ΓΙΑΝΝΗς.jpg

Ο Γιάννης Γρηγοράκος ξεκίνησε επαγγελματικά ταξιδεύοντας στις εφτά ηπείρους και στους πέντε ωκεανούς ως διπλωματούχος υποπλοίαρχος. Αργότερα συνέχισε τα ταξίδια ως εκδότης και δημοσιογράφος. Από το 1997 συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση «Εκδόσεις Κηφισιά» με έκδοση τοπικής εφημερίδας, διατήρηση ηλεκτρονικής σελίδας, έκδοση βιβλίων και διοργάνωση εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο του local book fes6val, ήταν υπεύθυνος για πολλές βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις, ενώ στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Εκθεσης που διενεργείται κάθε χρόνο από τον Δήμο Κηφισιάς, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία. Ιδιαίτερη αποδοχή γνώρισε ο λογοτεχνικός διαγωνισμός που διενήργησαν οι εκδόσεις με τίτλο «Μενεξέδες, εφήμερη ομορφιά», με ελληνόφωνες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, που οδήγησαν στην έκδοση ενός βιβλίου και μια μολυπληθή παρουσίαση. Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της εφημερίδας «Κηφισιά» αποτέλεσε μια γιορτή για όλη την πόλη.

Υπεύθυνος για την έκδοση πολλών βιβλίων, είναι συγγραφέας και εκδότης του πολυτελούς πολυσέλιδου λευκώματος « Ν. Ερυθραία, μια πόλη γεννιέται» με την ιστορία του Δήμου της Ν. Ερυθραίας από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα.

Ως εκδότης έχει λάβει πλήθος συγχαρητήριες επιστολές και βραβεία από διάφορους φορείς για τη δημοσιογραφική αρτιότητα και πολυετή συνεπή παρουσία των εκδόσεων «Κηφισιά».

bottom of page